Zařízení na pastování medu

  • EU dotace
Včelařské potřeby Ještěd
Naše cena:16 335,00 s DPH (13 500,00 Kč bez DPH)
Dostupnost: skladem
Katalogové číslo:1764
Objednejte ihned a zboží můžete mít v ve středu 19.12.

Zařízení na pastování medu s elektrickým pohonem je novinka, která slouží na pastování medu. Pastovaný med je přírodní včelí med, upravený do pastové konzistence řízenou krystalizací. Med je zpracováván pouze mechanicky bez zahřívání a bez chemických přísad. Med si zachová svoji roztíratelnost. Tento med je vhodný jako pomazánka k natírání na chléb i pečivo, zvláště pro děti. Je to plnohodnotný přírodní včelí med, který se v průběhu času již nemění, nekrystalizuje.


Med je možno pastovat ihned po medobraní. Je však zapotřebí provést naočkování medu. To provedeme přidáním 1 kg – 2 kg již napastovaného medu do medu nepastovaného. Pokud provádíme pastování v menších nádobách, stačí ponechat silnější vrstvu pastovaného medu na pastovací vrtuli. Při větším množství vytočeného medu je tímto možné si vytvořit časový prostor pro postupné pastování. Nemusíme ohřívat ztuhlý nepastovaný med, čímž ušetříme čas a zároveň bude i zachována 100% kvalita medu. Teplota pastovaného medu by měla být asi 25°C (pokojová teplota). Při pastování se med sám nepatrně zahřívá.

Před vlastním pastováním vysuneme rameno s motorem do takové výše, abychom mohli nasadit na točnu nádobu s medem. Pákou na upínacím zařízení vystředíme nádobu na střed točny a zajistíme tuto polohu. Do sklíčidla na převodovce upneme míchací vrtuli a ponoříme do medu tak, aby se nedotýkala dna. Motor má konstantní otáčky, míchací vrtule po převodu do pomala má otáčky cca 1400 ot./min. a příkon motoru je 370 W, výstupní otáčky má 60 ot./min. Nastavíme míchací vrtuli k okraji nádoby s dostatečným odstupem od stěny. Čím více ke středu nádoby umístíme vrtuli, tím rychleji se nádoba bude otáčet, což není žádoucí. Je zapotřebí promíchávat po okraji nádoby. Med ze středu se sám smíchá s ostatním. Nádobu je možné přibrzďovat tak, aby se neotáčela příliš rychle a med se dostatečně promíchal. Čím je v závěru med hustší, tím více je třeba nádobu přibrzďovat.

Med mícháme 4x6x během 24 hodin. Doba míchání je vždy 10 – 15 minut. Nepastujeme med do úplného ztuhnutí, ale do takové hustoty, aby se dal ještě dobře plnit do požadovaných nádob.

Nejsme jen prodejce, máme VLASTNÍ VÝROBNÍ ŘADU
Vlastní sklady 99% ZBOŽÍ SKLADEM
Jsme tu pro vás už OD ROKU 1969
Možnost osobního odběru KAMENNÁ PRODEJNA
Balík expedujeme DO 24 HODIN

MenuX

Provozovatel webu, Výrobní podnik Ještěd, s.r.o., se sídlem Selská 647, Liberec 46001, IČ: 12345678, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím